Curly Girl Metoden

Curly Girl Metoden er en revolutionerende tilgang til pleje og styling af naturligt krøllet hår, der fremhæver krøllerne og giver dem mere definition og sundhed. Det handler om at undgå produkter, der indeholder sulfater, silikoner og udtørrende alkohol, da disse ingredienser kan få håret til at blive tørt og kruset. Silikoner er særligt problematiske, da de danner en hinde omkring hårstråene, hvilket kan give en illusion af blødhed og glathed, men samtidig forhindrer plejeprodukter i at trænge ind og opretholder kun hårets sundhed på overfladen.

Ingredienser som voks og mineralolie er heller ikke godkendt i Curly Girl Metoden, da de også danner en hinde om håret og kun kan fjernes med sulfat-shampoo. Frisør Yellow tilbyder og anvender de godkendte Id Hair Curl Exclusive produkter, der er egnet til Curly Girl Metoden.

Det er vigtigt at behandle dit hår så skånsomt som muligt. Dette indebærer at undgå brug af varmestyling-værktøjer så meget som muligt, undlade at børste håret (brug i stedet fingrene eller en bredtandet kam) og kun rede det med balsam i.

Brug af mikrofiberhåndklæder eller en t-shirt til at tørre håret efter vask kan minimere krus og bidrage til et sundt og glansfuldt hår.

I Curly Girl Metoden erstatter man traditionel shampoo med balsamvask, hvor man kun bruger balsam til at rense håret. Der er dog nogle “Low poo shampooer”, der kan anvendes som erstatning, hvis balsamvask ikke fungerer. Disse shampooer indeholder milde sulfater, der er godkendt i forhold til Curly Girl Metoden.

En typisk rutine for en person, der følger Curly Girl Metoden, vil være som følger: Vaskebalsam (eller low poo shampoo), plejebalsam, en kurbehandling 1-2 gange om ugen, krøllecreme/mousse og gel.

Styling kan gøres ved hjælp af en diffuser/softstyler med kold eller medium varme, eller ved at lade håret lufttørre og til sidst kramme den hårde “cast” (gel) ud af håret for at få det blødt.

Jeg elsker at klippe krøller og har taget kurser i både ind og udland, hos Salon Løgstrup, Rëzo academy i klipning, farvning og styling af naturlige krøller. Så nu er jeg en certificeret krøllefrisør. Derfor er jeg godt rustet til at give dig en fantastisk Curly Girl-klipning og efterfølgende vejlede dig på en let måde i Curly Girl metoden, herunder pleje og valg af de rette produkter til dig og dine krøller, så book en tid hos mig i dag. Jeg glæder mig til at se dig i salonen.

Hvis du vælger at få en Curly Girl-klipning, anbefales det, at du kommer med dit hår, som du normalt styler det til hverdag.